image Pratite nas:

U vrijeme dominacije društvenog kapitala na prostoru bivše Jugoslavije, u Bosni Hercegovini, 1988. godine osniva se preduzeće "Neno" kao prvenac među preduzećima sa privatnim kapitalom u gradu Tesliću. Pertle za obuću su bile prvi proizvod sa kojim je preduzeće i započelo svoju proizvodnu djelatnost. Prve godine poslovanja pokazuju se kao izuzetno uspješne gdje preduzeće među fabrikama obuće biva preoznato kao pouzdan dobavljač kvalitetnih proizvoda.

Potom dolaze devedesete godine, kao krizne godine i godine ekonomskog stagniranja. U prvoj polovini devedesetih godina preduzeće nastavlja proizvodnju reduciranim kapacitetom i uprkos izuzetno otežanim uslovima poslovanja opstaje i nastavlja sa obavlljanjem djelatnosti. U drugoj polovini devedesetih, preduzeće ulaže u tehnologiju za proizvodnju kanapa čime širi svoj proizvodni asortiman kao i svoj uticaj na tržištu.

Početak novog milenijuma donosi znatne promjene u preduzeću. Preduzeće donosi stratešku odluku o pokretanju proizvodnje uskih tkanina te kreće investiranje u tom pravcu. U narednih nekoliko godina značajno se ulaže u tehnologiju i razvoj proizvoda čime se otvara put ka novim tržištima. 

Danas u našem pogonu posjedujemo preko šesdeset mašina za proizvodnju tekstine pozamanterije i važimo za najkompletnijeg proizvođača na ex-YU području. Naši proizvodi snadbijevaju prerađivačku industriju u oblastima proizvodnje namještaja, tekstilne konfekcije, auto industrije, vojne industrije kao i grafičke industrije a u našem pogonu zapošljavamo trideset radnika.

WIll Hill BookiesW.BetRoll here...
Online bookmaker the UK http://whbonus.webs.com/ William Hill